<

Tag Archives: pergotenda jak zrobić

Spiżarnia – za i przeciw

Przestrzeń w naszym mieszkaniu bywa zagospodarowana na różne sposoby. To nie tylko kuchnia, łazienka, salon i sypialnie. Często wydzielamy oddzielne pomieszczenia, które mają pełnić określone funkcje. Do takich należy między innymi spiżarnia. Często pojawia się w domach – czy jednak ma rację bytu w przypadku mieszkań w boku? To zależy. Głównie od powierzchni użytkowej. Spiżarnie wydzielamy najczęściej z kuchni. Jeżeli więc jest ona stosunkowo niewielka – nie ma co się bawić z takim rozwiązaniem. W przypadku dużych przestrzeni – przygotowanie takiego pomieszczenia powinno się obejść bez uszczerbku dla całego wnętrza. Musimy jednak postawić sobie pytanie – czy na pewno jest nam ona potrzebna? Spiżarnie są idealne do przechowywania długoterminowych produktów spożywczych, a także garnków czy zastawy stołowej. Jeżeli jednak mamy to wszystko w niewielkiej ilości – czy warto kombinować i zawracać sobie tym głowę? Spiżarnie są często wykorzystywane przez osoby, które samodzielnie przygotowują różne dżemy, kompoty czy też sałatki. To idealne miejsce do przechowywani zapasów. Kiedy jednak żyjemy w biegu, a dom traktujemy w zasadzie jak hotel – spiżarnia nie sprawdzi się kompletnie. Dlatego też naprawdę warto jest się dobrze Stanowic, zanim zdecydujemy się na wydzielenie takiego pomieszczenia. Jeżeli nie będziemy z niego korzystać to tylko zajmie nam przestrzeń, którą można zagospodarować na masę różnych innych sposobów.

Witam Cię na blogu, który prowadzę! Od zawsze chciałam to robić dlatego niezmiernie się cieszę, iż dostałam taką okazję! Mam nadzieję, że spodobają Wam się moje wpisy, więc serdecznie zapraszam was do lektury!